Return to site

Godišnji rezultati Ekonomik Accountants-a za 2017.

Godišnji rezultati Ekonomik-a za 2017.

Prije svega, brojke rezultata za 2017. godinu ekonomik grupe, koja uključuje i ekonomik accountants d.o.o. (EA, EAM i ESL), su obećavajuće.

 

S obzirom na to da se zalažemo za profesionalne, tačne i pasionirane usluge, ostvarili smo glavne ciljeve u skladu sa našim ciljevima u pogledu prihoda, baze klijenata i sveukupnog zadovoljstva klijenata na kraju godine.

 

Prihodi (u hiljadama eura) su rasli iz godine u godinu i povećali su se za 52,7%, sa 353 hiljada u 2016. godini, na 539 hiljada u 2017. godini, od čega je EA ostvario najveći porast od +81%, EAM je porastao za +21%, a ESL za +34%. Iako je profitabilnost i dalje skromna i stabilna, predviđamo neznatno povećanje iz godine u godinu od +1%, sa 22% na 23% bruto marže, kao prosjeka u 3 kompanije.

 

Glavna strategija za ovu godinu bio je rast tržišta, ulaganje u kvalitet i osiguravanje daljeg poboljšanja sveukupnog kvaliteta, procesa i, prije svega, pružanje nenadmašnih, superiornih računovodstvenih usluga, po pristupačnim i primamljivim cijenama.

 

Pored toga, ponosni smo što smo pripremili širenje našeg poslovanja na obali, kao i sa brojnim novim poslovnim partnerima van Crne Gore. Ojačali smo međunarodnu izloženost u različitim zemljama, sa posebnim fokusom na italijansko, tursko i rusko tržište.

 

Željeli bismo da se zahvalimo našem timu što je omogućio ove rezultate napornim i predanim radom i želimo da izrazimo iskrenu zahvalnost na povjerenju koje su nam ukazali naši klijenti i partneri.

 

Zahvaljujući sjajnim rezultatima u 2017. godini, stvorili smo čvrstu osnovu za ostvarenje naših ciljeva za ovu godinu. U 2018. godini, ostajemo vjerni sebi i nastavljamo sa snažnim ulaganjem u kvalitet, efikasnost i dalji rast tržišta.

Jacco Landsmeer

Partner Ekonomik Acountants d.o.o.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK